Συμβουλές προστασίας - 6996 777 777 ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ: Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Αργυρούπολη, Βάρη, Βάρκιζα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βύρωνας, Γλυφάδα, Τερψιθέα Γλυφάδας, Δάφνη, Ελληνικό, Ηλιούπολη, Καβούρι, Καλλιθέα, Αγία Ελεούσα Καλλιθέα, Καρέας, Νέα Σμύρνη, Νέος Κόσμος, Παλαιό Φάληρο, Υμηττός, Φάληρο

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Συμβουλές προστασίας

Συμβουλές & άρθρα

Συμβουλές Προστασίας
Αγαπητοί πελάτες και φίλοι των Νοτίων Προαστίων, σας αναφέρουμε κάποιες συμβουλές προστασίας για την ασφάλεια της οικογένειας σας και την προστασία των περιουσιακών σας στοιχείων. Η ενασχόληση μας καθημερινά με το επάγγελμα του κλειθροποιού (Κλειδαρά) μας καθιστά υπεύθυνους να σας αναφέρουμε τρόπους που έχουν γίνει διαρρήξεις αλλά και νέους τρόπους ασφάλισης και μεθόδους αντιμετώπισης τους.

Σας παρέχουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές προστασίας:

Α) Γνωρίζουμε τον κλειδαρά;

Μετά από κλήση δική σας σε κλειθροποιό που βρίσκεται στα Νότια Προάστια για πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, όποια ιδιότητα και αν έχει, είναι γνωστός; είναι γείτονας; είναι φίλος; Πρέπει να ζητάτε την ειδική ταυτότητα του σωματείου που ανήκει και τη βεβαίωση της αδείας που παρέχεται από το εκάστοτε αστυνομικό τμήμα για να διαπιστώσετε την εγκυρότητα και την επαγγελματική του κατάρτιση. Όταν βρισκόμαστε εκτός του νομού μας και χρειαστούμε έναν κλειθροποιό, οι συνήθεις τρόποι για να τον  βρούμε είναι από ένα αυτοκόλλητο, από τα γνωστά κέντρα πληροφορίας καταλόγων ή απο ίντερνετ. Αυτό λέει η κοινή λογική. Όμως στη σκέψη μας δεν πρέπει να ξεχνάμε να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες μας με ένα απλό τηλεφώνημα στο εκάστοτε αστυνομικό τμήμα που βρισκόμαστε. Ρωτάμε εάν ο κλειθροποιός έχει έγκυρη βεβαίωση αδείας. Μόνον έτσι  προστατεύεστε από αετονύχηδες, αεριτζήδες του επαγγέλματος.

Β) Γνωρίζετε τον βαθμό ασφαλείας της πόρτας σας;

Πόρτες ασφαλείας (θωρακισμένες), εισόδου οικίας ή πολυκατοικίας, παρέχουν ασφάλεια μόνον όταν είναι είναι κλειδωμένες. Όποιοι έχουν παλαιάς γενιάς κλειδαριές, με κλειδί χρηματοκιβωτίου, μπορούν να κάνουν αντικατάσταση με νέας γενιάς – τεχνολογίας (Μηχανικές-ηλεκτρομηχανικές). Μπορείτε να απευθυνθείτε στον επαγγελματία κλειθροποιό της περιοχής σας. Σε πολλά σπίτια στις μέρες μας, λόγω παλαιότητας και λόγω έλλειψης χρημάτων, δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές από πόρτα παλαιάς γενιάς σε νέας γενιάς, πόρτα ασφαλείας.

Είναι δυνατή όμως στις παλαιές γενιές θυρών να τοποθετήσουν πρόσθετες κλειδαριές ασφαλείας νέου τύπου, εσωτερικά όπου μπορείτε να έχετε σύρτη ασφαλείας, άγκιστρο ασφαλείας, μάτι-φακός (για να διακρίνετε σε ποιόν ανοίγετε), προστατευτικό κυλίνδρου (defender). Πόρτες εκτός της κυρίας εισόδου θα πρέπει να ενισχυθούν με σύρτες ασφαλείας, σιδεριές, μπάρες όπως και  φωταγωγοί, φεγγίτες και χώροι που μπορείς να εισέλθεις στην οικία. Επισημαίνουμε ότι οι σιδεριές που κατασκευάζουμε θα πρέπει να έχουν γερά σίδερα, οι αποστάσεις μεταξύ των κάγκελων να είναι σε μικρή απόσταση και η τοποθέτηση τους να μη γίνεται  με βίδες-μπουλόνια που να είναι εκτεθειμένα στον διαρρήκτη. Με μία επίσκεψη σας σε έναν επαγγελματία κλειθροποιό, μπορείτε να μάθετε ακόμα περισσότερους έξυπνους τρόπους, που καθιστούν σε μεγάλο βαθμό απαραβίαστο, τον χώρο σας. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δε θα πέσετε θύμα διαρρηκτών, αλλά μπορούμε να σας εγγυηθούμε τον βαθμό δυσκολίας που θα επιφέρουμε στο διαρρήκτη, τον χρόνο καθυστέρησης, μειώνοντας έτσι πολύ τις πιθανότητες να συνεχίσει την προσπάθεια παραβίασης του χώρου σας.

Αυτοκίνητο-περιουσιακό στοιχείο

Α) Μην αφήνετε πράγματα αξίας σε εμφανή σημεία του αυτοκινήτου όπως χρήματα-κέρματα, γυναικείες τσάντες, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου, μπουφάν δερμάτινα, κλειδιά οικίας κλπ.

Β) Όταν παρκάρετε το αυτοκίνητο, μη μένετε πολλές ώρες με τις πόρτες-πορτ-παγκάζ ανοιχτά, διότι κάποιοι (κάνουν τη δουλειά τους)  παρακολουθούν και στη συνέχεια δημιουργούν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Γ) Μη δίνετε στον παρκαδόρο το κλειδί Master, αλλά το ειδικό κλειδί πάρκιν.

Δ) Μη τοποθετείτε εξωτερικά του οχήματος σας κλειδιά, νομίζοντας ότι είναι  καλά κρυμμένα,  ίσως να σας έχουν δει.

Συναγερμός-ελεγχόμενη πρόσβαση-cctv

Α)Ο συνδυασμός σε μία οικία ή επαγγελματικό χώρο, συναγερμού, ελεγχόμενης πρόσβασης  (ηλεκτρομαγνητικές-ηλεκτροπύροι-ηλεκτρικές κλειδαριές) με μηχανική υποστήριξη, αποτρέπει τη διάρρηξη.

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού